تعیین جنسیت به شرط چاقو!
کافی است کمی به دنبال راه های پسردار شدن یا دختر دار شدن در شبکه های اجتماعی باشید در این صورت است که با افراد مختلفی آشنا میشوید که در قبال گرفتن مبالغی از 100 هزار تومان به بالا به شما پیشنهاد گرفتن رژیم از سه تا شش ماه میکنند و تضمین میدهند که در صورت اجرا کردن لیست بلندبالای آن ها تا 80 درصد جواب خواهید گرفت. بی شک اگر هم جواب نگرفتید جزو آن 20 درصدی هستید که یک جای کار را اشتباه کرده اید و نمیتوانید مدعی باشید که چرا آن چه که باید نشد.افراد دیگری هم هستند که علاوه بر رژیم غذایی به فال ، جادو و طلسم هم معتقدند و از صاحبان این فن کمک میگیرند. گاهی باید دعا و طلسم را با هزینه هایی از 200 هزار تومان تهیه کنند و همراه داشته باشد گاهی هم باید این دعا را به آب روان بسپارند و منتظر جواب گرفتن بمانند.
اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا در دنیای امروز تعیین جنسیت پیش از بارداری با روش های سنتی امکان پذیر است یا باید برای انتخاب جنسیت فرزند تنها به روش های آزمایشگاهی تکیه کرد؟
تعیین جنسیت به روش IVF تنها 40 درصد موفقیت دارد
پزشکان و پژوهشگران معتقدند که به جز روش لقاح مصنوعی (IVF) هیچ کدام از روش های دیگر قابل اعتماد نیست و با وجود تبلیغات گسترده تضمینی برای محقق شدن آن وجود ندارد.
«طاهره لباف»، چهره ای آشنا در حوزه زنان و زایمان کشور در این باره به فارس می گوید: «سه نوع روش برای تعیین جنسیت داریم. یکی روش تغذیه ای و زمان تخمک گذاری است که کاملا احتمالی است و روشی قطعی محسوب نمی شود. روش دوم روش آزمایشگاهی IUI است که در محیط آزمایشگاه XوY اسپرم مرد جداسازی شده و به نسبت اینکه خانواده چه جنسیتی تعیین کرده اند اسپرم های حاوی Xو Yبه داخل رحم زن تزریق می شود این روش هم روش قابل اعتمادی نیست و تنها 15 درصد موفقیت دارد. روش سوم روش IVF است که در این روش ابتدا تخمک و اسپرم از والدین گرفته و بعد اسپرم به داخل تخمک تزریق میشود. بعد از این مرحله، تقسیمات سلولی آغاز میشود و پس از آن بر حسب اینکه خانواده چه جنسیتی مد نظر دارند داخل رحم گذاشته می شود.این روش که تنها روش قابل اطمینان به شمار می آید در بهترین آزمایشگاههای دنیا تنها 40 درصد موفقیت دارد بنابراین تا خواست خدا نباشد بشر در انجام هر کاری ناتوان است.
جنس خواستنی؛ از 25 میلیون تومان
در حال حاضر تعیین جنسیت به روش آزمایشگاهی و IVF غیر مجاز نیست اما هزینه بر و پرعارضه است. این را لباف که بیش از 40 سال است در به دنیا آمدن کوچولوها نقش دارد می گوید و ادامه می دهد: در حال حاضر در مراکز دولتی تنها برای کسانی IVF انجام می شود که مشکل ناباروری دارند یا به دلیل مسائل ژنتیکی باید از این روش استفاده کنند اما مراکز غیردولتی با دریافت هزینه ای بالغ بر 25 میلیون تعیین جنسیت را انجام می دهند اما نباید این نکته را فراموش کرد که این روش روشی پرعارضه است و ممکن است سلامت فرزند در آینده به خطر بیفتد. از سوی دیگر روش IUI هم با هزینه ای بالغ بر 4 میلیون تومان انجام می شود که این روش هم روش قابل اعتمادی نیست و مراکز پزشکی آن را چندان موثر نمی دانند.
تعیین جنسیت برای اولین فرزند انجام نمی شود
تعیین جنسیت از طریق لقاح مصنوعی از سال ۸۲ در ایران باب شده است روشی که نام PGD را روی آن قرار دادهاند و حالا در بسیاری از مراکز ناباروری در بیمارستان و مطبها انجام میشود. لباف می گوید: PGD در مراکز ناباروری برای کسانی که مشکلی ندارند و برای اولین بار می خواهند اقدام به بارداری کنند و تصمیم به تعیین جنسیت گرفته اند انجام نمی شود اما ممکن است برای خانواده هایی انجام شود که به عنوان مثال 3 پسر دارند و می خواهند دختر داشته باشند و یا برعکس.
امروزه بسیاری از خانواده ها تک فرزندی یا دو فرزندی را انتخاب می کنند و چون فرزندآوری محدود شده است بنابراین ترجیح می دهند که از هر جنسیتی داشته باشند و برای فرزند دوم اقدام به تعیین جنسیت می کنند. لباف در این باره می گوید: برای خانواده هایی که مشکل ناباروری یا مشکلات ژنتیکی ندارند و صرفا برای فرزند دوم می خواهند اقدام به تعیین جنسیت کنند بسیار محدود انجام می شود چرا که تعیین جنسیت به خودی خود چرخه طبیعی را از مدار اصلی خارج می کند.