پنج‌شنبه 22 آذر 1403 - 12 Dec 2024
آش رشته| طرز پخت آش رشته| دستور پخت آش رشته

آش رشته چه فواید و ضررهایی دارد؟ | طرز تهیه آش رشته خوشمزه

درست کردن یک آش رشته خوشمزه و جا افتاده نیاز به رعایت نکات و فوت و فن‌های خاصی دارد که در ادامه این مطلب تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
کد خبر: 35529
آش رشته چه فواید و ضررهایی دارد؟ | طرز تهیه آش رشته خوشمزه

رصد:  آش رشته یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است. آش رشته دارای خاصیت‌های بسیاری برای سلامت بدن است. آش رشته ریشه سنتی داشته و در مراسم مختلف مانند ماه رمضان و برخی مهمانی‌ها و پشت سر مسافر نیز پخته و پخش می‌شود. درست کردن یک آش رشته خوشمزه و جا افتاده نیاز به رعایت نکات و فوت و فن‌های خاصی دارد. طرز تهیه و دستور پخت آش رشته را در رصد بخوانید.

طرز تهیه آش رشته

۱ـ سبزی آش

سبزی آش یکی از مهم‌ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می‌کنند که حبوبات اصلی‌ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می‌شود. بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه‌تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه‌تر خواهد شد.

سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به میزان مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. بعضی‌ها به هوای آش سبزی‌ها را خیلی درشت خرد می­کنند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت‌تر از سبزی خورشتی خرد شود. وقتی سبزی آش را داخل قابلمه آب جوش ریختید تا بپزد، هرگز درب قابلمه را نگذارید؛ زیرا سبزی شما تیره و بدرنگ می‌شود.

۲ـ پیاز داغ

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود.

سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند. از پیاز داغ معمولا برای تزیین روی آش استفاده میشود؛ اما پیازی که داخل آش می‌ریزید، نباید خرد شده یا خلالی باشد. حتما پیاز را رنده یا با غذاساز میکس کنید. وقتی پیاز رنده شود، هنگام سرخ کردن حالت خمیری به خود می‌گیرد و نرم می‌شود و همین کار باعث لعابی شدن آش رشته شما خواهد شد.

۳ـ کشک

کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک‌ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذاهایی که از کشک استفاده می‌کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می‌شود و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشک‌های بسته‌بندی شده و پاستوریزه استفاده کنید.

البته کشک‌های محلی بسیار خوشمزه‌تر هستند. اگر می‌خواهید از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مشکلات گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می‌کند.

۴ـ حبوبات

نخود و لوبیا را به صورت جداگانه ۱۲ ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. عدس نیازی به خیس دادن ندارد. بعد از این مدت زمان نخود و لوبیا را هر کدام به صورت جداگانه و با آب سرد و بدون نمک بپزید تا کاملا له و پخته شوند. عدس را تا حدی بپزید که تقریبا نیم پز شده باشد و بیش از حد له نشود. در حین پخت حبوبات هرگز آب اضافه نکنید. بعد از اینکه حبوبات پخت، هر کدام را آبکش کنید و آبی را که حبوبات با آن پخته شده است، داخل آش نریزید؛ زیرا باعث بد رنگ شدن آش رشته می‌شود.

۵ـ رشته

بعد از اینکه رشته کاملا پخت، دو لیوان آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید و صبر کنید تا آش یکبار دیگر به جوش بیاید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید آش ۵ دقیقه استراحت کند، بعد آش رشته را داخل ظرف سرو بکشید.

۶ـ آرد

به گزارش وب گاه فرادید، اگر احساس کردید که آش شما لعاب کافی ندارد، دو قاشق غذاخوری آرد گندم را با مقداری آب سرد حل کنید و داخل قابلمه آش بریزید.

آش رشته از غذاهای سنتی و معروف ترین آش‌های ایرانی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و غذای کاملی محسوب می‌شود. این آش خوشمزه که در اکثر نقاط ایران طبخ می‌شود، ریشه سنتی داشته و در مراسم مختلف مانند ماه رمضان و برخی مهمانی‌ها و پشت سر مسافر نیز پخته و پخش می‌شود.

فواید آش رشته

آش رشته غذای کاملی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و به دلیل مواد غذایی مانند رشته، انواع سبزی‌ها، حبوبات و گاهی نیز آب گوشت،  کشک و یا ماست، سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتیین‌ها، کربوهیدرات است. در طب سنتی آش رشته طبعی معتدل دارد.

کالری آش رشته

هر ۱۰۰ گرم آش رشته ۲۵۰ کالری دارد.

تمام خواص آش رشته

آش رشته دارای خاصیت‌های بسیاری برای سلامت بدن می باشد، که در ادامه آورده‌ایم:

تامین انرژی بدن

آش رشته به دلیل داشتن مواد مفید مانند حبوبات و سبزی، کشک منبع تامین انرژی برای بدن محسوب می‌شود. همچنین رشته در دسته نانو غلات قرار می‌گیرد و دارای ماده معدنی و مقداری پروتئین بوده و برای تامین انرژی مفید است.

سلامت دندان و استخوان ها

کشک یا ماست به خانواده لبنیات تعلق دارد و یکی از اجزای مهم آش رشته است و دارای کلسیم، پروتئین و فسفر فراوانی می‌باشد، به همین دلیل برای سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها مفید است.

رفع یبوست

حبوبات و سبزی آش رشته به دلیل فیبر فراوان سبب دفع بهتر مواد زائد و بهبود گوارش و برطرف شدن یبوست خواهد شد.

تامین پروتئین بدن

حبوبات حاوی مقدارزیادی پروتئین گیاهی هستند و می‌توانند جانشین گروه گوشت باشند.

جلوگیری از سرماخوردگی

خوردن آش رشته به دلیل دارا بودن انواع سبزیجات و وجود ویتامین C در سبزیجات می‌تواند مفید باشد. اگر سرما خورده‌اید و می‌خواهید آش رشته بخورید سعی کنید بدون ادویه جات و بسیار کم روغن مصرف کنید.

پایین‌آوردن عوامل خطرساز

سبزی موجود در آش رشته عوامل خطرسازی مثل چربی خون، سرطان و فشار خون را کاهش داده زیرا سرشار از ویتامین C و حاوی فیبر غذایی، مواد معدنی و پیش ماده ویتامین A است.

ضد نفخ

نعنا اگر بیش از حد سرخ نشود، ضد نفخ بوده و طبع گرمی دارد و برای ایجاد تعادل در گرمی و سردی بسیار مفید است.

دیگر فواید آش رشته

لوبیا چیتی آش رشته منبعی عالی از پروتئین و فیبر می باشد و برای جلوگیری از یبوست و دیگر مشکلات گوارشی مفید می باشد و با مهار افزایش سطح قند خون پس از غذا سبب ثابت شدن آن خواهد شد.

حبوبات آش رشته مانند لوبیا چیتی و عدس دارای آهن بوده و برای زنان باردار و شیرده و نوجوانان و کودکان بسیار مفید است.

نخود موجود در آش رشته به دلیل داشتن منیزیم موجب بهبود گردش خون در بدن و کاهش خطر حمله قلبی می‌شود.

عدس یکی از حبوبات کم کالری آش رشته است که دارای منگنز، آهن، فسفر، مس، ویتامین B۱ و پتاسیم نیز می‌باشد.

مضرات آش رشته

به گزارش وب گاه نمناک، آش رشته یک غذای کامل است که دارای مواد مغذی و مهمی به ویژه انواع ویتامین، املاح، پروتئین، کربوهیدرات و … و دارای خاصیت‌های بسیاری است، اما نباید در خوردن آن زیاده روی و آن را در سیر داغ و پیاز داغ و نعناع داغ و روغن غرق کرد.

نکات مهم

در تهیه آش رشته از مواد غذایی سالم و روغن کم استفاده کنید تا این غذا برای همه افراد در تمام گروه‌های سنی مفید باشد.

تهیه آش رشته در تمام نقاط کشور به یک شکل نیست و در برخی نقاط به جای کشک مقداری از میوه های خشک یا ترشی به آش می‌افزایند.

برای تزئین آش رشته نباید در مصرف روغن زیادروی کنید زیرا این کار از ارزش غذایی آن می‌کاهد.

برای استفاده از حبوبات در تهیه آش حتما آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب خواباند که از نفاخ بودن آن کاسته شود.

در صورت سرخ کردن پیاز و سیر برای آش، حتما روغن آن را گرفته و سپس این مواد را به آش اضافه کنید.

از کشک‌های پاستوریزه در تهیه آش رشته استفاده نمایید.




کپی لینک کوتاه خبر: https://rasad.news/d/2axg5l

اخبار داغ