طلاق| طلاق در دوران عقد| طلاق از طرف زن
طلاق در دوران عقد | زن در دوران عقد حق طلاق دارد؟ | مرد باید تمام مهریه را پرداخت کند؟
رصد: دوران عقد یکی از شیرینترین زمانهایی است که زوجین در کنار یکدیگر هستند، اما در این دوران نیز ممکن است که ناسازگاریهایی نیز بین زن و مرد به وجود آید و در نتیجه این موضوع میتواند منجر به طلاق آنها شود. بسیاری از زوجین در این برهه از زندگی خود متوجه این موضوع میشوند که بایستی به زندگی مشترکشان پایان دهند. طلاق در دوران عقد نیز به 3 روش کلی توافقی، از طرف زن و یا از طرف مرد صورت میگیرد و میتواند دلایل مختلفی همچون ازدواج در سنین پایین، اختلافات فرهنگی، ازدواج اجباری، طولانی شدن مدت زمان عقد و … نیز داشته باشد. با توجه به این موضوع ممکن است سوالاتی نظیر اینکه طلاق در دوران عقد چگونه است ؟ و همچنین طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد ؟ برای شما پیش آید.
انواع طلاق در دوران عقد
همانطور که در ابتدای مطالب نیز اشاره شد، طلاق در دوران عقد انواع مختلفی دارد و ما قصد داریم در ادامه این بخش از مطالب انواع آنرا برای شما بیان کنیم.
طلاق از طرف مرد در دوران عقد
با توجه به ماده 1133 قانون مدنی، به مرد این امکان داده شده که بتواند با رعایت شرایط مقرر به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای طلاق همسرش را به ثبت برساند. البته مرد بایستی عاقل، بالغ، قاصد و مختار باشد تا پس از مراجعه به دادگاه و ثبت درخواست طلاق، بتواند گواهی عدم امکان سازش را درخواست کند.
در نهایت پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش، امکان طلاق همسر برای مرد به وجود خواهد آمد و او پس از پرداخت کامل حق و حقوق زن از جمله مهریه، نفقه و … میتواند زوجه را طلاق دهد.
طلاق از طرف زن در دوران عقد
همانطور که پیشتر نیز گفته شد، بهطور پیش فرض حق طلاق به مرد داده شده است، اما با توجه به ماده 1130 قانون مدنی اگر شرایط زندگی برای زن قابل تحمل نباشد، این امکان را خواهد داشت که برای طلاق گرفتن از همسر خود اقدام کند.
البته روش دیگری نیز برای اینکار وجود دارد و آن هم داشتن حق طلاق است. در ادامه نیز به شرایط طلاق در دوران عقد از طرف زن اشاره شده است.
حق طلاق : اگر حق طلاق به زن داده شده باشد، وی میتواند با استناد به همین موضوع برای طلاق گرفتن از همسر خود اقدام کند.
عسر و حرج : اگر زن در شرایط سختی برای زندگی کردن قرار بگیرد، میتواند درخواست طلاق دهد. برخی از شرایط عسر و حرج نیز عدم پرداخت نفقه، غیبت بیش از 4 سال، ضرب و شتم زن، ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاج، اعتیاد داشتن مرد به مشروبات الکلی و مواد مخدر، محکوم شدن مرد به حبس برای 5 سال یا بیشتر و … هستند.
باکره بودن یا نبودن زن در دوران عقد چه تاثیری در پرداخت مهریه دارد ؟
مهریه جزو حق و حقوق قانونی زن بعد از طلاق است. زمانیکه در دوران عقد، زوجین به این نتیجه میرسند که نمیتوانند کنار هم بمانند، یکی از مسائلی که بایستی به آن رسیدگی شود، باکره بودن یا نبودن زوجه در این دوران است. چرا که با توجه به این موضوع میزان مهریه پرداختی از طرف مرد به زن مشخص میشود. به این ترتیب که اگر مشخص شود زن باکره است، نیمی از مهریه به او تعلق خواهد گرفت، اما اگر مشخص شود که زن باکره نیست، مرد مکلف به پرداخت تمام مهریه به زوجه است.
طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد ؟
این موضوع که طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد بستگی به نوع طلاق و همچنین نحوه پیگیری آن دارد. بهطور مثال طلاق توافقی ممکن است حدودا یک ماه طول بکشد اما طلاق از طرف مرد بین 4 الی 6 ماه به طول انجامد. در عین حال این مدت زمان ممکن است برای طلاق از طرف زن نیز متفاوت بوده و با توجه به اینکه معمولا در این نوع از طلاق مرد راضی به جدا شدن نمیباشد، زمان زیادی صرف این مسئله شود، مگر اینکه حق طلاق به زن داده شده باشد.