دوشنبه 05 آذر 1403 - 25 Nov 2024
ازدواج| سوالات ازدواج| شرایط ازدواج

10 سوال مهم برای ازدواج | اگر جواب این 10 سوال را نمی‌دانید ازدواج نکنید! +ویدئو

اگر قبل از ازدواج بتوانید به این سوالها پاسخ بدهید و تکلیف خودتان را روشن کنید ازدواج موفقی پیش روی شماست.
کد خبر: 38120
10 سوال مهم برای ازدواج | اگر جواب این 10 سوال را نمی‌دانید ازدواج نکنید! +ویدئو

رصد: ازدواج از سنت‌های حسنه دین اسلام است که پیامبر مکرم اسلام و تمامی ائمه به آن تاکید کرده‌اند. پیامبر اسلام (ص) می‌فرماید کسی که ازدواج کند نیم دینش را حفظ کرده است. ازدواج باعث تشکیل خانواده و ادامه نسل بشریت می‌شود. با این وجود باید مراقب بود زیرا برخی از افراد پس از ازدواج احساس افسردگی پیدا می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید...

مهمترین اصل برای ازدواج این است که تکلیف‌تان با خودتان روشن باشد. اگر بدانید چه خواسته‌هایی دارید و از همسرتان چه می‌خواهید و همسرتان هم جواب این سوالات را بداند، حتما ازدواج موفقی خواهید داشت.

ویدئوی زیر را ببینید تا به شما بگوییم قبل از ازدواج پاسخ چه سوالهایی را بدانید.‌

سن مناسب برای ازدواج دختران و پسران

مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در رابطه با بهترین سن ازدواج جوانان گفت: سن مناسب ازدواج برای دختران از ۱۹ و پسران از ۲۱ سالگی به بعد است.

ناصر صبحی سن ازدواج را متغیری مهم در ازدواج های موفق و آسان دانست و افزود: وقتی از سن سخن می گوییم، در نگاه اول سن تقویمی یا شناسنامه ای به ذهن متبادر می شود ولی متاسفانه ابعاد سن در نظر گرفته نمی شود.

وی با بیان اینکه تقسیم بندی سن ازدواج از ۱۵ تا ۲۹ سال بر مبنای یک تصمیم گیری قراردادی در وزارت ورزش و جوانان است، گفت: فرد بعد از تولد دوره هایی را سپری می کند که هر یک چالش و ظرفیتی را در فرد ایجاد می کند.

صبحی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد افزود: انسان باید هر دو طیف منفی و مثبت را تجربه کند. بر این اساس سن بزرگسالی و آغاز جوانی برای دختران از ۱۹ و برای پسران از ۲۱ سالگی به بعد تعیین شده و به عبارت دیگر آغاز دهه سوم زندگی، آغاز دوره بزرگسالی فرد است.

بالا رفتن سن ازدواج واقعیت انکار ناپذیر جامعه

بالا رفتن سن ازدواج، واقعیت انكارناپذیر جامعه امروزی است، واقعیتی كه به اعتقاد جامعه شناسان نهاد خانواده را دچار تزلزل می كند و می تواند هشداری برای رشد منفی جمعیت كشور در درازمدت باشد.

براساس آخرین سرشماری در سال 95، جمعیت كل كشور 79 میلیون و 926 هزار و 279نفر است كه از این تعداد 51 درصد مرد و 49 درصد زن هستند. این در حالی است كه 4 میلیون و 423 هزار و 225 دختر مجرد در سن ازدواج (15 تا 29 سال) و 5 میلیون و 372 هزار و 989 پسر در سن ازدواج (20 تا 34 سال) در كشور داریم.
آمار نشان دهنده بالا رفتن سن ازدواج هم در مردان و هم در زنان است، اما بنا به دلایل روانشناسی و فیزیولوژیكی بالا رفتن سن ازدواج در زنان به مراتب خطرناكتر از بالا رفتن سن ازدواج در مردان است، لذا ابتدا باید چاره ای برای كاهش سن ازدواج دختران جست.

دیدگاه پسران و دختران مجرد درباره ازدواج

'مینا.ع' یك كارمند كه حقوق مكفی دارد، می گوید: در شرایط كنونی یافتن همسر مناسب دشوار شده است زیرا آقایان بیشتر تمایل دارند، همسران شاغلی را برای ازدواج برگزیدند تا بتوانند از زیر بار مسئولیت و به قولی نان آوری صرف برای خانواده، شانه خالی كنند و بخشی از مسئولیت خود را بر دوش زنان بگذارند.
'سینا. م' كه مجرد و 48 ساله است و علاوه بر كار در بیمارستان، مسئولیت نگهداری از والدین بیمارش را بر دوش دارد، می گوید: در تمام طول زندگیم مجبور بودم از خواهران كوچكترم مواظبت كنم و كمك خرج خانواده باشم، این مسئولیت باعث شد كه نتوانم به موقع ازدواج كنم و الان نیز برای ازدواج بسیار دیر شده است.

'زهره. ك' كه 40 ساله، مجرد و مربی تكواندو است، می گوید: در جامعه مردسالار، ازدواج یك زن مستقل و شاغل به محدود شدن از سوی شوهر و ترك شغلش ختم می شود و مردان اندكی هستند كه بتوانند خود را در زندگی مشترك با زن برابر دانسته و ضمن شراكت در پذیرش مسئولیت های زندگی، به موقعیت اجتماعی او احترام بگذارند.

'محمد.ر' كه 30 ساله، مجرد و بیكار است، می گوید: كارشناس ارشد هستم اما هنوز شغل دائمی ندارم، با برخی شركت ها قراردادهای موقتی بسته ام اما این شرایط تضمین كننده ازدواج و قبول مسئولیت نیست و ترجیح می دهم در قید و بند ازدواج قرار نگیرم.

تاخیر در ازدواج و خطر ناباروری

بالا رفتن سن ازدواج برای دختران آسیب زا است زیرا فرزندآوری آنان شرایط سنی خاصی را می طلبد كه در صورت تاخیر در آن امكان بارآوری و داشتن فرزندان زیاد را از آنان سلب می كند.

براساس آمار سال 96 اعلام شده از سوی ثبت احوال خراسان رضوی، ولادت در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن 2.2 درصد كاهش داشته است كه یكی از دلایل این امر بالا رفتن سن ازدواج است.

هم اكنون تفاوت سن ازدواج و سن آمادگی برای ازدواج برای دختران 10 سال و پسران 15 است. این دوره ریاضت جنسی می تواند یكی از عوامل كاهش باروری باشد كه در نهایت به كاهش رشد جمعیت می انجامد.

یك كارشناس ارشد حوزه مامایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در این باره می گوید: سن طلایی بارداری زنان بین 20 تا 30 سال است كه می توانند در این دوره بیشترین فرزندآوری را داشته باشند.

فروغ برهانی اظهار كرد: هر چه سن دختران بالاتر رود، درصد باروری آنان كاهش می یابد و در تمام دنیا شرایط بارداری دختران بعد از 35 سال به خوبی شرایط بارداری آنان قبل از این سن نیست.

وی گفت: تحقیقاتی كه تاكنون در این زمینه در كل جهان انجام شده، درصد دقیق كاهش باروری زنان در سنین بالا را اعلام نكرده اما براساس این تحقیقات هرچه سن ازدواج در دختران افزایش یابد به همان نسبت درصد باروری آنان كاهش پیدا می كند.




کپی لینک کوتاه خبر: https://rasad.news/d/3wzydx

اخبار داغ