تکرر ادار نشانه کدام بیماری است؟
یک فوق تخصص کلیه گفت:" تکرر ادرار" در ساعات متفاوت شب و روز خبر از بیماری های مختلف می دهد.
دکتر"فاطمه مرتضوی"روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اصفهان افزود:تکرر ادرار در روز نشانه بیماری های عصبی و در شب نشانه بیماری های عفونی مثانه و کلیه است که این مساله باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تکرر ادرار باعث کم آبی،ضعف عمومی بدن ، سوزش چشم و فشارهای عصبی می شود، گفت:فرد مبتلا به بیماری مثانه و کلیه به دلیل تکرر ادرار،در زندگی عادی روزمره خود دچار مشکل می شود به طوریکه برای کنترل این مساله از نوشیدن آب خودداری می کند.
وی گفت: این گونه امساک کردن پدیده ای خطرناک است ، زیرا کلیه روزانه به دو لیتر آب نیاز دارد تا بتواند وظایف خود را بخوبی انجام دهد. وی اضافه کرد: نگه داشتن ادرار نیز باعث بروز بیماری های کلیوی و کم سویی چشم می شود و افراد بخصوص کودکان باید به این مساله توجه داشته باشند.
دکتر "بهزاد بیژنی" عضو انجمن بیماری های عفونی ایران نیز گفت: انسداد در سیستم ادراری درصد ابتلا به عفونت کلیه را افزایش می دهد.
وی گفت: انسداد در سیستم ادرار می تواند به دلیل بزرگی پروستات و وجود سنک کلیه در مردان، نگهداشتن ادرار، تنگی مجرای ادرار، گشاد بودن حالب ها (لوله هایی که کلیه را به مثانه مرتبط می کند) در زنان باردار بروز کند.
وی افزود: علت بروز عفونت کلیه بالا آمدن میکروب از قسمت انتهایی سیستم ادرار به نواحی فوقانی و رسیدن به کلیه ها به دلیل انسداد سیستم ادراری است.
وی افزود:تمام مردم این میکروبها را در بدن خود دارند و بر این اساس این بیماری قابل انتقال از فردی به فرد دیگر نیست.
به گفته دکتر بیژنی، تب و لرز، درد شدید پهلو، سوزش و تکرر ادرار و گاه استفراغ و بدن درد از مهمترین علائم ابتلا به بیماری عفونت کلیه است.
این متخصص درخصوص سن ابتلا به این بیماری گفت:بیماری عفونت کلیه در تمامرده های سنی دیده می شود که برای پیشگیری ازآن افزایش استفاده از آب، درمان انسدادها و درمان سریع عفونت های مثانه بخصوص در دختران و همچنین زنان باردار توصیه می شود.