پنج‌شنبه 22 آذر 1403 - 12 Dec 2024
بوی بد بدن| علت بوی بد بدن| بوی بد بدن زنان| بوی بد بدن مرد

دلایل بوی بد بدن فاش شد | این غذاها باعث بوی بد بدن می‌شوند + روش درمان

علاوه بر پاکیزگی و ویژگی‌های ژنتیکی، غذایی که می‌خوریم هم نقش مهمی در بوی عرق بدن ما دارد.
کد خبر: 33613
دلایل بوی بد بدن فاش شد | این غذاها باعث بوی بد بدن می‌شوند + روش درمان

رصد: بسیاری تصور می‌کنند که علت بوی بد بدن فقط عرق کردن است. اما خوردن برخی از مواد غذایی می‌تواند باعث ایجاد بوی بد بدن شود. بوی بد بدن می‌تواند انسانها را از شما دور کرده و روابط شما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه این مقاله راجع برخی فکت‌های پزشکی راجع به بوی بد بدن را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

همه می‌دانیم که وقتی گرم‌مان می‌شود بیشتر عرق می‌کنیم. این روشی است که بدن ما خودش را خنک نگه می‌دارد، هر قطره عرق که از روی پوست ما بخار می‌شود کمک می‌کند تا خنک شویم البته این پدیده ضروری و لازم گاهی عوارض جانبی ناخوشایندی دارد. بله، از بوی نامطبوع عرق بدن حرف می‌زنیم. عرق بدن هر فردی بوی خاصی دارد، عرق برخی افراد هیچ بویی ندارد در‌حالی که در برخی افراد این بو تحمل‌ناپذیر است.

علت بوی بد بدن چیست؟

پروفسور یوهان لوندستروم از مؤسسه کارولینسکا در شهر استکهلم سوئد پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینه بو و بویایی انجام داده است. او دریافته است که بوی بدن ما به عوامل گوناگونی بستگی دارد.

«بوی بدن ما ترکیبی از موادی است که از غدد گوناگون ترشح و آزاد می‌شود که بخشی از آن به ژن‌ها و میزان باکتری‌های موجود در بدن (پاکیزگی و ژنتیک) و همچنین محیط اطراف (رطوبت، دما و فشار هوا) بستگی دارد و در نهایت آنچه می‌خوریم تأثیر مهمی بر بوی بدن ما دارد».

پس علاوه بر پاکیزگی و ویژگی‌های ژنتیکی، غذایی که می‌خوریم هم نقش مهمی در بوی عرق بدن ما دارد.

غذا‌هایی که باعث ایجاد بوی بد بدن می‌شوند

ما نمی‌دانیم به طور دقیق بر اثر خوردن کدام مواد‌غذایی عرق بدن‌مان چه بویی خواهد داد (لوندستروم می‌گوید: «تا جایی که من می‌دانم این امر به طور رسمی ارزیابی نشده است») اما می‌دانیم کدام مواد‌ غذایی بیشتر احتمال دارد که بر بوی عرق بدن ما اثر بگذارند.

لوندستروم می‌گوید: «افرادی که مقدار زیادی گوشت می‌خورند به‌طور‌معمول بدبو‌تر از افرادی هستند که رژیم غذایی گیاهی دارند. برای همه روشن است افرادی که علاقه وافری به خوردن سیر دارند هم عرق بدن‌شان بدبو‌تر از افراد دیگر است».

تاثیر گوشت قرمز روی بوی بد بدن

مارچوبه و ادویه‌های مختلف هم بر بوی طبیعی بدن ما اثر می‌گذارند. این مواد غذایی چه خاصیتی دارند و دارای چه موادی هستند که بوی بدن ما را تغییر می‌دهند؟

«این مواد‌غذایی دارای مواد‌ شیمیایی خاصی هستند که وارد جریان خون می‌شود و از طریق جریان خون وارد غددی می‌شود که به بیرون از بدن ترشح می‌شود. بیشتر موادی که وارد جریان خون ما می‌شوند به‌هر‌صورت بر بوی بدن ما اثر می‌گذارند».

پس اگر گوشت و سیر بخورید هر دو دارای سولفور فراوانی هستند که در صورت مصرف از مجاری گوناگون از جمله دفع باد معده و عرق از بدن خارج می‌شود.

هرچند پژوهش‌های محدودی در زمینه مواد‌غذایی خاصی که باعث عرق بد‌بو می‌شوند انجام شده است اما چندین پژوهش نشان داده است چه نوع رژیم‌غذایی باعث بوی عرق تند و شدید می‌شود.

یکی از این پژوهش‌ها در دانشگاه مک‌کواری استرالیا انجام شده است. ۴۳ مرد در این پژوهش شرکت کردند که پیش از پوشیدن بلوز‌های نخی بدن خود را فقط با آب شسته بودند (اجازه استفاده از هیچ نوع خوشبو‌کننده نداشتند). آنها ۴۸ ساعت بلوز‌های کتانی را بر تن داشتند که شامل یک ساعت ورزش برای فعال شدن غدد عرق بوده است و سپس بوی بدن آنها را آزمایش و بررسی کردند. نتیجه چه بود؟ بدون توجه به شدت عرق هر فرد، مردانی که مقدار بیشتری میوه و سبزیجات مصرف کرده بودند به‌طور آشکاری عرق بدن خوشبو‌تری داشتند (با کیفیت بوی شیرین ترکیبی از گل‌ها و میوه‌ها و مواد شفا‌بخش).

افرادی که چربی، گوشت، تخم‌مرغ و توفو مصرف کرده بودند هم بوی قابل‌قبولی داشتند اما افرادی که میزان کربو‌هیدرات بیشتری مصرف کرده بودند بوی شدید و ناخوشایندی می‌دادند.

پژوهش دیگری که درباره بوی عرق بدن مردان انجام شده مشاهده و مقایسه ۱۷ مرد بوده است که یک گروه رژیم‌غذایی با گوشت قرمز داشتند و گروه دیگر رژیم‌غذایی به‌طور‌کامل بدون گوشت داشتند. نمونه عرق آنها را پس از دو هفته جمع‌آوری کردند. یک ماه بعد دوباره این آزمایش را تکرار کردند و همه شرکت‌کنندگان از رژیم‌غذایی دیگری استفاده کردند.

رژیم غذایی با گوشت باعث افزایش بوی بد بدن می‌شود

از یک گروه ۳۰ نفره از زنان خواستند تا میزان خوشایندی و جذابیت و حسّ مردانگی بوی عرق بدن افراد مورد پژوهش را بسنجند. بوی بدن مردانی که به‌طور مداوم از رژیم‌غذایی بدون گوشت استفاده کرده بودند خوشایند‌تر بود. «بوی بدن شرکت‌کنندگانی که رژیم‌غذایی بدون گوشت داشتند به‌طور چشمگیری جذاب‌تر و خوشایند‌تر و ملایم‌تر از دیگران بود. این پژوهش نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز اثری منفی بر لذت‌بخش بودن بوی بدن افراد دارد».

همانند بسیاری دیگر از پژوهش‌های علمی، پژوهش‌های چندانی با شرکت زنان انجام نشده است.

هرچند پژوهش کوچکی نشان داده است که سه زن عرق بدن خود را قبل و بعد از «محدودیت مصرف کالری» ارزیابی کرده‌اند و مردان عرق بدن این زنان را پس از شروع دوباره غذا‌ خوردن خوشایند‌تر از دوران محدودیت کالری یافته‌اند.

آیا لازم است که برای بوی بهتر بدن‌مان رژیم‌غذایی خود را تغییر دهیم؟ لوندستروم می‌گوید که البته استفاده از عطر و مواد‌ خوشبو‌کننده به‌طور منطقی آسان‌تر از خوردن مواد‌غذایی خاص برای بهبود بوی عرق بدن است. او همچنین اصرار دارد که خاطر‌نشان کند که بوی بدن فرد همیشه و همه‌جا بد نیست.

«در کشور‌های مختلف باور‌ها و دیدگاه‌های مختلفی در مورد پذیرش بوی بدن افراد وجود دارد اما به‌هر‌حال به فضا و زمینه‌ای که بوی بدن در آن سنجیده می‌شود بستگی دارد. برای مثال، بوی بدن در سالن بدن‌سازی یا در بستر و کنار فردی که دوستش داریم مفهوم دیگری دارد تا بوی بدن در موقعیتی که پاکیزگی و نظافت اهمیت دارد مانند زمانی که کنار غریبه‌ای در اتوبوس ایستاده‌ایم».

«به‌طور معمول شریک زندگی ما بوی طبیعی بدن ما را دوست دارد!»

این یکی از راه‌های سنجش میزان سازگاری و هماهنگی با دیگری است.

درمان بوی بد بدن با این 14 روش

بسیاری از افراد برای رفع بوی بد بدن از دئودرانت‌ها استفاده می‌کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهند که این محصولات حاوی مواد شیمیایی هستند؛ بنابراین بهتر است به دنبال روش‌های ایمن‌تر برای رفع این مشکل باشید. در این مقاله تصمیم داریم این روش‌های مؤثر را به شما معرفی کنیم.

۱. روغن‌ها

بعضی از روغن‌ها خواصی دارند که با بوی بد بدن مبارزه می‌کنند. در ادامه چند نمونه از بهترین روغن‌ها را برای رفع بوی بد بدن به شما معرفی می‌کنیم.

۱. روغن نارگیل

روغن نارگیل سرشار از اسیدلوریک است که باکتری‌های موجود در بدن را از بین می‌برد و از این طریق به رها شدن از بوی بد بدن کمک می‌کند. مقدار کمی از روغن نارگیل را روی نواحی از بدن بمالید که مستعد عرق کردن هستند.

۲. روغن درخت چای

روغن درخت چای به دلیل اینکه یک ضدعفونی‌کننده است، می‌تواند باکتری‌ها و قارچ‌های روی پوست را از بین ببرد و از بروز دوباره‌ی بوی بد جلوگیری کند. یک کاسه‌ی کوچک بردارید و روغن درخت را با مقداری آب مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به‌طور مستقیم در زیربغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن بمالید.

۳. روغن اسطوخودوس

روغن اسانسی اسطوخودوس از رشد باکتری‌های ایجادکننده‌ی بو جلوگیری می‌کند. نشاسته‌ی ذرت و جوش شیرین هم پوست را خشک نگه می‌دارند و از جمع شدن باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند. روغن اسانسی اسطوخودوس را با نشاسته‌ی ذرت و جوش شیرین مخلوط کنید و هر زمان که لازم شد، استفاده کنید.

۴. روغن نعناع

نعناع خواص ضدباکتریایی دارد و به همین دلیل می‌تواند جایگزین خوبی برای دئودرانت‌ها باشد. روغن نارگیل هم خواص ضدباکتریایی دارد و به از بین بردن باکتری‌های موجود روی پوست کمک می‌کند. می‌توانید چند قطره روغن نعناع را به‌طور مستقیم در قسمت زیربغل خود بمالید یا آن را با آب مخلوط کرده و به زیربغلتان اسپری کنید.

۲. سرکه‌ی سیب

سرکه‌ی سیب طبیعت اسیدی دارد و به توانایی خود در از بین بردن و پیشگیری از شکل‌گیری باکتری‌ها شناخته می‌شود که این موضوع می‌تواند از بروز مجدد بوی بد بدن جلوگیری کند. مقداری سرکه‌ی سیب را با استفاده از پنبه به‌طور مستقیم به زیربغل و سایر نواحی بدن خود بمالید که مستعد عرق کردن هستند.

۳. چای شنبلیه

تخم شنبلیله خواص ضدباکتریایی دارد و جلوی پخش شدن هر نوع عفونت باکتریایی را می‌گیرد. باور بر این است که چای شنبلیله از طریق رفع علت ریشه‌ای، بوی بد بدن را به‌طور طبیعی برطرف می‌کند. می‌توانید این چای را هر روز صبح بنوشید تا بدنتان را سم‌زدایی کنید.

۴. دانه‌ی رازیانه

بعضی از ترکیبات موجود در رازیانه به‌عنوان ملین عمل می‌کنند و می‌توانند در رفع بوی بد بدن اثرگذار باشند. هر روز صبح این مخلوط را مصرف کنید تا نتیجه‌ی دلخواه خود را بگیرید. دانه‌ی رازیانه‌ی له شده را به آب اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط بجوشد. در صورت تمایل مقداری عسل به آن اضافه کرده و آن را نوش جان کنید.

۵. چای سبز

آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدتانیک موجود در چای سبز به رفع بوی بد بدن از درون کمک می‌کنند.

استعمال موضعی چای سبز پوست را خشک نگه می‌دارد و باکتری‌ها را کنترل می‌کند. مصرف روزانه‌ی چای سبز تمام سموم بدن را از بین می‌برد. یک روز در میان از چای سبز استفاده‌ی موضعی کنید، چون استفاده‌ی روزانه می‌تواند بعضی انواع پوست را خیلی خشک کند.

نوشیدن منظم از چای سبز با شکم خالی هم می‌تواند اثرات مثبتی در رفع بوی بد بدن داشته باشد.

۶. چای کیسه‌ای

تانن موجود در چای پوست را خشک نگه می‌دارد و از شکل‌گیری عرق جلوگیری می‌کند. می‌توانید از این روش خانگی دست‌کم سه بار در هفته استفاده کنید. آب را بجوشانید و چای کیسه را درون آب جوش قرار دهید. مخلوط به دست آمده را در وان حمام بریزید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن دراز بکشید. همچنین می‌توانید آن را به‌طور مستقیم روی بدنتان بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بماند.

۷. جوش‌شیرین

جوش‌شیرین رطوبت را جذب کرده و به همین دلیل از شکل‌گیری عرق جلوگیری می‌کند. این ترکیب نه تنها باکتری‌های روی پوست را از بین می‌برد، بلکه بدن را هم قلیایی کرده و بوی بد بدن را خنثی می‌کند. از این روش خانگی چند بار در هفته استفاده کنید.

پودر جوش‌شیرین را درون یک کاسه بریزید و با یک براش آن را به نواحی مستعد عرق کردن (مثل زیربغل) بمالید. پودر اضافی را از بدنتان پاک کنید.

۸. آب لیموترش

طبیعت اسیدی لیموترش سطح PH بدن را پایین می‌آورد و زنده ماندن باکتری‌ها را روی پوست دشوار می‌کند. می‌توانید برای رفع بوی بد بدن این روش را هر روز به کار ببرید.

لیموترش را دو نیم کنید و آن را به‌طور مستقیم در قسمت زیربغلتان بمالید.

۹. آب گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی طبیعت اسیدی دارد و باکتری‌های پوست را از بین می‌برد. خاصیت قابض آن هم منافذ را کوچک می‌کند و تولید عرق را کاهش می‌دهد. می‌توانید برای رفع بوی بد بدن از این روش خانگی ۳ تا ۴ بار در هفته استفاده کنید.

در یک کاسه‌ی بزرگ مقداری آب گرم بریزید و آب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. زمانی که در حمام هستید، مخلوط را روی تمام بدنتان بریزید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و بعد بشویید.

۱۰. گلاب

گلاب یک ترکیب قابض است و به همین دلیل اندازه‌ی منافذ پوست را کوچک می‌کند و تولید عرق را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، استفاده‌ی موضعی از آن باعث می‌شود بدنتان بوی خوبی بگیرد. یک کاسه بردارید و گلاب و سرکه‌ی سیب را با یکدیگر مخلوط کنید.

مخلوط ایجاد شده را درون بطری اسپری بریزید و هر زمان که لازم شد آن را زیر بغل و سایر قسمت‌های بدنتان اسپری کنید.

۱۱. جعفری

قرن‌هاست که برگ‌های جعفری به خواص ضدبوی خود شناخته می‌شوند. باور بر این است که کلروفیل موجود در برگ‌های جعفری در رفع بوی بد بدن و دهان مؤثر است. آب جعفری را هر روز بنوشید تا بهترین نتایج را بگیرید.

برگ‌های جعفری را به آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. مخلوط را از صافی رد کنید و آن را بنوشید.

۱۲. نشاسته‌ی ذرت

خواص ضدباکتریایی نشاسته‌ی ذرت به کنترل باکتری‌ها کمک می‌کند. نشاسته‌ی ذرت همچنین پوست را خشک نگه می‌دارد و تولید عرق را کاهش می‌دهد. مقداری نشاسته‌ی ذرت را به زیر بغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن بمالید. اجازه دهید ترکیب تا پایان روز روی بدنتان بماند.

۱۳. برگ چریش (Neem Leaves)

خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدعفونی کننده‌ی گیاه چریش به از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده‌ی بوی بد کمک می‌کنند. این گیاه همچنین تمام سموم درون بدن را از بین می‌برد و علت ریشه‌ای بوی بد را برطرف می‌کند. برگ‌های چریش را در آب بجوشانید. آن را از صافی رد کرده و به وان حمام اضافه کنید یا در حمام روی بدنتان بریزید.

۱۴. سیب‌زمینی

سیب‌زمینی هم یک ترکیب مفید دیگر در رفع بوی بد بدن است. سیب‌زمینی را خوب بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس آن را به لایه‌های نازک برش بزنید. لایه‌های سیب‌زمینی را به زیربغلتان بمالید. اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بماند. سپس زیر بغل خود را با آب بشویید.

علاوه بر روش‌های خانگی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، رعایت بهداشت و استحمام روزانه، رفع موهای زائد در نواحی مستعد عرق کردن، پوشیدن لباس‌های پنبه‌ای و خوردن مواد غذایی سالم هم در رفع بوی بد بدن مؤثر هستند. در ادامه به چند روش مفید دیگر اشاره می‌کنیم.

از دئودرانت‌های طبیعی و بدون آلومینیوم استفاده کنید.

هر روز دوش بگیرید.

به زیر بغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن سرکه‌ی سیب بمالید.

کمتر غذاهای تند بخورید.

بدنتان را به‌طور مرتب از طریق مصرف چای سبز و چای شنبلیله سم‌زدایی کنید.

کلام آخر

بوی بد بدن باعث می‌شود حسابی خجالت بکشیم و عزت نفسمان پایین بیاید. لازم نیست این شرایط را تحمل کنید. با استفاده از روش‌های خانگی، که اشاره کردیم، می‌توانید به رفع بوی بد بدن خود بپردازید.سعی کنید تا جایی که امکان دارد از دئودرانت‌ها استفاده نکنید، چون برای بدن مضر هستند.

بسیاری از افراد برای رفع بوی بد بدن از دئودرانت‌ها استفاده می‌کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهند که این محصولات حاوی مواد شیمیایی هستند؛ بنابراین بهتر است به دنبال روش‌های ایمن‌تر برای رفع این مشکل باشید. در این مقاله تصمیم داریم این روش‌های مؤثر را به شما معرفی کنیم.

۱. روغن‌ها

بعضی از روغن‌ها خواصی دارند که با بوی بد بدن مبارزه می‌کنند. در ادامه چند نمونه از بهترین روغن‌ها را برای رفع بوی بد بدن به شما معرفی می‌کنیم.

۱. روغن نارگیل

روغن نارگیل سرشار از اسیدلوریک است که باکتری‌های موجود در بدن را از بین می‌برد و از این طریق به رها شدن از بوی بد بدن کمک می‌کند. مقدار کمی از روغن نارگیل را روی نواحی از بدن بمالید که مستعد عرق کردن هستند.

۲. روغن درخت چای

روغن درخت چای به دلیل اینکه یک ضدعفونی‌کننده است، می‌تواند باکتری‌ها و قارچ‌های روی پوست را از بین ببرد و از بروز دوباره‌ی بوی بد جلوگیری کند. یک کاسه‌ی کوچک بردارید و روغن درخت را با مقداری آب مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به‌طور مستقیم در زیربغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن بمالید.

۳. روغن اسطوخودوس

روغن اسانسی اسطوخودوس از رشد باکتری‌های ایجادکننده‌ی بو جلوگیری می‌کند. نشاسته‌ی ذرت و جوش شیرین هم پوست را خشک نگه می‌دارند و از جمع شدن باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند. روغن اسانسی اسطوخودوس را با نشاسته‌ی ذرت و جوش شیرین مخلوط کنید و هر زمان که لازم شد، استفاده کنید.

۴. روغن نعناع

نعناع خواص ضدباکتریایی دارد و به همین دلیل می‌تواند جایگزین خوبی برای دئودرانت‌ها باشد. روغن نارگیل هم خواص ضدباکتریایی دارد و به از بین بردن باکتری‌های موجود روی پوست کمک می‌کند. می‌توانید چند قطره روغن نعناع را به‌طور مستقیم در قسمت زیربغل خود بمالید یا آن را با آب مخلوط کرده و به زیربغلتان اسپری کنید.

۲. سرکه‌ی سیب

سرکه‌ی سیب طبیعت اسیدی دارد و به توانایی خود در از بین بردن و پیشگیری از شکل‌گیری باکتری‌ها شناخته می‌شود که این موضوع می‌تواند از بروز مجدد بوی بد بدن جلوگیری کند. مقداری سرکه‌ی سیب را با استفاده از پنبه به‌طور مستقیم به زیربغل و سایر نواحی بدن خود بمالید که مستعد عرق کردن هستند.

۳. چای شنبلیه

تخم شنبلیله خواص ضدباکتریایی دارد و جلوی پخش شدن هر نوع عفونت باکتریایی را می‌گیرد. باور بر این است که چای شنبلیله از طریق رفع علت ریشه‌ای، بوی بد بدن را به‌طور طبیعی برطرف می‌کند. می‌توانید این چای را هر روز صبح بنوشید تا بدنتان را سم‌زدایی کنید.

۴. دانه‌ی رازیانه

بعضی از ترکیبات موجود در رازیانه به‌عنوان ملین عمل می‌کنند و می‌توانند در رفع بوی بد بدن اثرگذار باشند. هر روز صبح این مخلوط را مصرف کنید تا نتیجه‌ی دلخواه خود را بگیرید. دانه‌ی رازیانه‌ی له شده را به آب اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط بجوشد. در صورت تمایل مقداری عسل به آن اضافه کرده و آن را نوش جان کنید.

۵. چای سبز

آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدتانیک موجود در چای سبز به رفع بوی بد بدن از درون کمک می‌کنند.

استعمال موضعی چای سبز پوست را خشک نگه می‌دارد و باکتری‌ها را کنترل می‌کند. مصرف روزانه‌ی چای سبز تمام سموم بدن را از بین می‌برد. یک روز در میان از چای سبز استفاده‌ی موضعی کنید، چون استفاده‌ی روزانه می‌تواند بعضی انواع پوست را خیلی خشک کند.

نوشیدن منظم از چای سبز با شکم خالی هم می‌تواند اثرات مثبتی در رفع بوی بد بدن داشته باشد.

۶. چای کیسه‌ای

تانن موجود در چای پوست را خشک نگه می‌دارد و از شکل‌گیری عرق جلوگیری می‌کند. می‌توانید از این روش خانگی دست‌کم سه بار در هفته استفاده کنید. آب را بجوشانید و چای کیسه را درون آب جوش قرار دهید. مخلوط به دست آمده را در وان حمام بریزید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن دراز بکشید. همچنین می‌توانید آن را به‌طور مستقیم روی بدنتان بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بماند.

۷. جوش‌شیرین

جوش‌شیرین رطوبت را جذب کرده و به همین دلیل از شکل‌گیری عرق جلوگیری می‌کند. این ترکیب نه تنها باکتری‌های روی پوست را از بین می‌برد، بلکه بدن را هم قلیایی کرده و بوی بد بدن را خنثی می‌کند. از این روش خانگی چند بار در هفته استفاده کنید.

پودر جوش‌شیرین را درون یک کاسه بریزید و با یک براش آن را به نواحی مستعد عرق کردن (مثل زیربغل) بمالید. پودر اضافی را از بدنتان پاک کنید.

۸. آب لیموترش

طبیعت اسیدی لیموترش سطح PH بدن را پایین می‌آورد و زنده ماندن باکتری‌ها را روی پوست دشوار می‌کند. می‌توانید برای رفع بوی بد بدن این روش را هر روز به کار ببرید.

لیموترش را دو نیم کنید و آن را به‌طور مستقیم در قسمت زیربغلتان بمالید.

۹. آب گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی طبیعت اسیدی دارد و باکتری‌های پوست را از بین می‌برد. خاصیت قابض آن هم منافذ را کوچک می‌کند و تولید عرق را کاهش می‌دهد. می‌توانید برای رفع بوی بد بدن از این روش خانگی ۳ تا ۴ بار در هفته استفاده کنید.

در یک کاسه‌ی بزرگ مقداری آب گرم بریزید و آب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. زمانی که در حمام هستید، مخلوط را روی تمام بدنتان بریزید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و بعد بشویید.

۱۰. گلاب

گلاب یک ترکیب قابض است و به همین دلیل اندازه‌ی منافذ پوست را کوچک می‌کند و تولید عرق را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، استفاده‌ی موضعی از آن باعث می‌شود بدنتان بوی خوبی بگیرد. یک کاسه بردارید و گلاب و سرکه‌ی سیب را با یکدیگر مخلوط کنید.

مخلوط ایجاد شده را درون بطری اسپری بریزید و هر زمان که لازم شد آن را زیر بغل و سایر قسمت‌های بدنتان اسپری کنید.

۱۱. جعفری

قرن‌هاست که برگ‌های جعفری به خواص ضدبوی خود شناخته می‌شوند. باور بر این است که کلروفیل موجود در برگ‌های جعفری در رفع بوی بد بدن و دهان مؤثر است. آب جعفری را هر روز بنوشید تا بهترین نتایج را بگیرید.

برگ‌های جعفری را به آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. مخلوط را از صافی رد کنید و آن را بنوشید.

۱۲. نشاسته‌ی ذرت

خواص ضدباکتریایی نشاسته‌ی ذرت به کنترل باکتری‌ها کمک می‌کند. نشاسته‌ی ذرت همچنین پوست را خشک نگه می‌دارد و تولید عرق را کاهش می‌دهد. مقداری نشاسته‌ی ذرت را به زیر بغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن بمالید. اجازه دهید ترکیب تا پایان روز روی بدنتان بماند.

۱۳. برگ چریش (Neem Leaves)

خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدعفونی کننده‌ی گیاه چریش به از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده‌ی بوی بد کمک می‌کنند. این گیاه همچنین تمام سموم درون بدن را از بین می‌برد و علت ریشه‌ای بوی بد را برطرف می‌کند. برگ‌های چریش را در آب بجوشانید. آن را از صافی رد کرده و به وان حمام اضافه کنید یا در حمام روی بدنتان بریزید.

۱۴. سیب‌زمینی

سیب‌زمینی هم یک ترکیب مفید دیگر در رفع بوی بد بدن است. سیب‌زمینی را خوب بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس آن را به لایه‌های نازک برش بزنید. لایه‌های سیب‌زمینی را به زیربغلتان بمالید. اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بماند. سپس زیر بغل خود را با آب بشویید.

علاوه بر روش‌های خانگی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، رعایت بهداشت و استحمام روزانه، رفع موهای زائد در نواحی مستعد عرق کردن، پوشیدن لباس‌های پنبه‌ای و خوردن مواد غذایی سالم هم در رفع بوی بد بدن مؤثر هستند. در ادامه به چند روش مفید دیگر اشاره می‌کنیم.

از دئودرانت‌های طبیعی و بدون آلومینیوم استفاده کنید.

هر روز دوش بگیرید.

به زیر بغل و سایر نواحی مستعد عرق کردن سرکه‌ی سیب بمالید.

کمتر غذاهای تند بخورید.

بدنتان را به‌طور مرتب از طریق مصرف چای سبز و چای شنبلیله سم‌زدایی کنید.

کلام آخر

بوی بد بدن باعث می‌شود حسابی خجالت بکشیم و عزت نفسمان پایین بیاید. لازم نیست این شرایط را تحمل کنید. با استفاده از روش‌های خانگی، که اشاره کردیم، می‌توانید به رفع بوی بد بدن خود بپردازید.سعی کنید تا جایی که امکان دارد از دئودرانت‌ها استفاده نکنید، چون برای بدن مضر هستند.




کپی لینک کوتاه خبر: https://rasad.news/d/4mqz9y

اخبار داغ